Drina HE iznenadila Famos, Glasinac slavio protiv Ilićke

Druga liga RS, Istok

Drina HE iznenadila Famos, Glasinac slavio protiv Ilićke

M. Jakovljević

Trinaesto kolo Druge lige Republike Srpske grupa Istok, donijelo je zanimljive susrete u Vojkovićima i Sokocu.

Fenjeraš na tabeli ekipa Drine HE slavila je protiv drugoplasiranog Famosa na svom terenu u Višegradu minimanlnim rezultatom (1:0), te tako napravila veliko iznenađenje kada je u pitanju 13. kolo. Zadovoljan igrom, bio je i šef struke domaće ekipe.

"Odigrali smo danas jedan sjajan meč. Čestitke mojim igračima na velikoj borbi i zalaganju. Od početka do kraja odigrali smo maksimalno skoncentrisano i uspjeli stići do tri boda koja nam mnogo znače", kazao je trener Drine HE, Marko Vidaković.

U drugoj utakmici sastali su se Glasinac i ekipa Ilićke 01. Domaći tim slavio je rezultatom 2:1, te tako izašao iz rezultatske krize koja ih je pratila u posljednjih nekoliko kola.

"Nismo baš odigrali kako treba ali smo na kraju stigli do trijumfa koji nam mnogo znači. Konačno smo krenuli ostvarivati bolje rezultate, i tako krenuli polako ka gornjem dijelu tabele", ističe fudbaler Glasinca, Jolović.

Treća utakmica, odigrala se u Srebrenici između domaćeg Gubera i Mladosti iz Bogutovog sela, a gdje je Guber slavio sa 2:1.

"Znali smo da je Mladost dobra ekipa, ali mi smo dali sve od sebe za tri boda, što smo i ostvarili", izjavio je strijelac jednog od pogodaka za Guber, Mujić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi