Drina i dalje vodeća, Podrinje bolje od Kozare u derbiju

Prva liga RS, 7. kolo

Drina i dalje vodeća, Podrinje bolje od Kozare u derbiju

E. Škorić

U derbiju sedmog kola Prve lige RS Podrinje je slavilo protiv Kozare s 2:1.

Podrinjci su uspjeli da nanesu gostima iz Gradiške prvi poraz i da dođu na drugo mjesto na tabeli sa 14 bodova. 

Gradiščani su dobro otvorili meč i u 20. minuti poveli golom Ukića. Dvije minute kasnije Podrinje se vraća, a gol postiže Arnautović. Na krilima izjednačujućeg gola Podrinjci dolaze do preorketa.

U 25. minuti za konačnih 2:1 pogodio je Sajtanović. Mladost iz Gacka je u Novom Gradu s 2:0 savladla Slobodu. Goranović je u drugom dijelu bio dvostruki strijelac za goste.

Borac je u Šamcu deklasirao Rudar iz Ugljevika s 4:0, dok je vodeća Drina u Zvorniku savladala Proleter s 3:1. Druga Drina, višegradska, pred svojom je publikom, rezultatom 2:0, savladala Modriču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.