Drina i Podrinje slavili uvjerljive pobjede

Prva liga RS, 15. kolo

Drina i Podrinje slavili uvjerljive pobjede

Danas su igrana četiri meča 15. kola Prve lige RS.

Ekipa Kozare pobijedila je na domaćem terenu Slogu sa 1:0. Iako su domaći igrali sa igračem manje od 54. minute, to ih nije spriječilo da stignu do vodstva u 85. minuti i to preko Glišića. Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat susreta. 

Ekipa Drine pobijedila je na gostovanju Napredak sa visokih 4:0. Drina je veoma rano došla do vodstva i to golom Dragutinovića. Majlović je u nastavku susreta povećao prednost na 2:0, da bi Stjepanović u 63. minuti povećao prednost na 3:0. Konačan rezultat postavio je Stjepanović drugim golom na susretu pred kraj meča. 

Siguran na domaćem terenu je bio Tekstilac protiv Slobode iz Mrkonjić Grada. Tekstilac je slavio sa 3:1, a na početku susreta stigli su do dva brza gola preko Perića i Milakovića. Pred kraj prvog poluvremena Sisaković je pogodio za 3:0. Počasni gol za goste postigao je Malbašić u drugom poluvremenu sa bijele tačke. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sigurna je na domaćem terenu bila i ekipa Podrinja iz Janje koja je slavila protiv Sutjeske sa 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi