Drina sigurna protiv Rudara, Podrinju minimalac u Derventi

Prva liga RS, play-off

Drina sigurna protiv Rudara, Podrinju minimalac u Derventi

D. Vejo

U prvom kolu play-off faze Prve lige Republike Srpske pobjede su ostvarili zvornička Drina i Podrinje iz Janje.

Fudbaleri Rudara polako gube svaku nadu u čudo i prvo mjesto koje bi ih odvelo u najelitniji rang takmičenja nakon što su prošle godine iz istog ispali. Izabranici Zlatka Jelisavca poraženi su danas u Zvorniku od domaće Drine rezultatom 2:1.

Zvorničani su preko Raševića poveli u 26. minuti utakmice, te s tim rezultatom otišli na predah. U nastavku, ponovo je domaćin dominirao, a trud je urodio plodom tek u 83. minuti meča kada za velikih 2:0 pogađa Dragutinović. Do kraja susreta, Rudar je preko Jaćimovića uspio da smanji na 2:1, ali snage za potpuni preokret Prijedorčani nisu imali. 

U drugoj utakmici, snage su odmjerili Tekstilac i Podrinje u Derventi. Gosti su slavili minimalnim rezultatom (0:1), a jedini gol na meču postigao je Đokić u 84. minuti susreta.

Sutra je na rasporedu meč između Borca i Kozare na Gradskom stadionu u Banjaluci, a isti počinje u 18.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi