Drina šokirala Tušanj, Zrinjski otvara šampanjac

Kiks Slobode

Drina šokirala Tušanj, Zrinjski otvara šampanjac

E. Škorić

U utakmici u kojoj nije imala prava na kiks, protiv zvorničke Drine, Sloboda je - izgubila (2:0). 

Niko nije mogao ni naslutiti da će na Tušnju čitav plijen danas osvojiti otpisana ekipa Drine. Rasterećni Zvorničani, koji su se pomirili s činjenicom da od naredne sezone igraju u Prvoj ligi RS, priredili su veliko iznenađenje.

Savladali su Slobodu i crveno-crne doslovno odmakla od titule, budući da Zrinjski sada, tri kola prije kraja, ima četiri boda više.

Uostalom, Zrinjski u zadnjem kolu dočekuje Slobodu i možemo reći da se polako otvara slavljenički šampanjac u Mostaru...

Sloboda je bila bolja, napadala je 90 minuta, ali kako nije iskoristila svoje šanse, tako je i kažnjena. Na početku drugog dijela Kuzmanović je donio vodstvo Drini, koja je do kraja izdržala napade Tuzlaka.

Ne samo da je izdržala napade Tuzlaka, već je preko Stefanovića u 69. došla i do drugog gola.

Ahmetović je imao najbolje prilike za domaću ekipu, ali izabranici Husrefa Musemića nisu danas imali svoj dan. Čini se da im predstoji borba za Kup, gdje u finalu igraju protiv Radnika.

Sloboda - Drina 0:2 (Kuzmanović 46, Stefanović 69)

SLOBODA: Pirić, Kostić, Lakičević, Pršeš, Efendić, Zeba, Sarić, Mehmedagić, Govedarica, Mehidić, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

DRINA: Erić, Petrović, Vasiljević, Ćulibrk, Ilić, Stefanović, Vasić, Ivanović, Kuzmanović, Blagojević, Atić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi