Drina u Doboju bolja od Sloge
FOTO: RS-Sport.org

Drina u Doboju bolja od Sloge

A. Beganović

Kompletirano je 6. kolo Prve lige Republike Srpske u kojem je do najubjedljivije pobjede i to na gostovanju kod Rudara iz Ugljevika stigla Sloboda iz Mrkonjić Grada (5:1).

Fudbaleri Drine iz Zvornika su u derbiju kola pobijedili u Doboju Slogu sa 1:0 i na taj način učvrstili su se na čelu tabele.

Do veoma vrijedne pobjede stiglo je i Podrinje koje je u Modriči bilo bolje od istoimene domaće momčadi (2:1).

Rezultati 6.kola: Sloga – Drina (Z) 0:1, Proleter – Drina HE 1:2, Modriča – Podrinje 1:2,  Kozara – Sloboda (NG) 1:0, Mladost (G) – Borac (Š) 2:1, Rudar (U) – Sloboda (MG) 1:5, Napredak – Sutjeska 1:1.

Tabela: Drina (Z) 14, Sutjeska 11, Podrinje 11, Mladost 11, Kozara 10, Drine HE 10, Sloboda (MG) 9, Napredak 8, Borac 7, Sloga 5, Proleter 5, Rudar (U) 4, Modriča 4, Sloboda (NG) 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije