Druga liga Zapad: Gosti bez osvojenog boda u 19. kolu

Sigurne pobjede domaćih

Druga liga Zapad: Gosti bez osvojenog boda u 19. kolu

E. Škorić

U šest mečeva 19. kola Druge lige FBiH - grupa Zapad pobjede su ostvarili domaće ekipe.

Gosti se nisu baš proslavili u subotu, pa su na svim terenima morali domaćinu čestitati na pobjedi.

Gusto je u samom vrhu "na Zapadu", pošto Iskra ima 41, Vitez i Krajina po 39, a Radnik 37 bodova. 

Iskra je s 2:0 pobijedila Podgrmeč u Bugojnu, a golove su postigli Elvedin Nebić s penala i rezervista Filan Muris.

U Cazinu Krajina je istim rezultatom bila bolja od Ključa uz golove Sandija Nuhića i Ermina Mizića. Zanimljivo, golovi su postignuti u prvih 10 minuta meča. Vitez je u Vitezu bio bolji od Bratstva rezultatom 3:1. 

Admir Zukan bio je dvostruki strijelac uz jedan pogodak Kenana Fetića, dok je jedini gol za goste postigao Adem Talić. Dodajmo još da je Vitez u Bužimu s 1:0 bio bolji od Sloge, dok je Busovača s 2:1 pobijedila Krajišnik.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Prava golijada viđena je u Donjem Vakufu gdje je Radnik s 5:1 razbio Kiseljak. Edin Smajlović postigao je hat-trick, a po gol su postigli Tarik Tutkur i Ammar Smajić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi