Druga pobjeda za FK Vitez, Radnik ubjedljiv na svom terenu

Druga liga Federacije grupa Zapad

Druga pobjeda za FK Vitez, Radnik ubjedljiv na svom terenu

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad odigrani su susreti 2.kola, a na šest utakmica postignuto je 13 pogodaka.

Najubjedljiviju pobjedu slavili su nogometaši Radnika iz Donjeg Vakufa koji su sa  5:1 savladali Vitez iz Bužima.

 
Vlašić je na svom terenu u Turbetu savladao Busovaču sa minimalnih 1:0, dok su u derbiju kola bez pogodaka remizirali Kiseljak i Krajina.


Favorizovani FK Vitez u Sanskom Mostu bez većih problema savladao je podmlađenu ekipu Podgrmeča sa 2:0, dok je 1:1 bilo u duelima Sloge i Bratstva, te Krajišnika i Ključa. Slobodna u ovom kolu bila je bugojanska Iskra.


FK Vitez nakon dva kola jedina je ekipa sa stopostotnim učinkom uz gol razliku 4:0, dok Krajina iz Cazina i Bratstvo iz Bosanske Krupe imaju po četiri boda. Na dnu je Podgrmeč koji nema osvojenih bodova uz -6 koji se odnose na kaznu iz prošle sezone Prve lige Federacije, te Vitez iz Bužima koji također nema bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi