Druženje veterana FK Sarajevo u restoranu "Gol"

Legende kluba sa Koševa

Druženje veterana FK Sarajevo u restoranu "Gol"

U restoranu "GOL" proslavljenog golgetera FK Sarajevo, Zijada Arslanagića, u organizaciji bordo kluba, održano je druženje i radni ručak sa veteranima FK Sarajevo, kojem su, pored Arslanagića, prisustvovale klupske legende Sirćo Ibrahim, Musemić Vahidin, Muzurović Fuad, Prljača Fahrudin i Jesenković Sead, dok su Ibro Biogradilić i Refik Muftić bili spriječeni doći.

Ispred FK Sarajevo, sa veteranima su se družili bivši predsjednik Upravnog odbora, a danas aktuelni predsjednik Nadzornog odbora FK Sarajevo, Alen Hujić, kao i generalni direktor FK Sarajevo, Dino Selimović, zatim dugogodišnji uposlenici Stojan Šoja i Salko Ćimić, prenosi službeni sajt kluba sa Koševa.

Jedan od inicijatora druženja sa veteranima je Sanel Konjhodžić, a pored njega na druženje je pozvan i Semir Zilić, autor monografije u pripremi o FK Sarajevo, kao i predstavnici Udruženja "Bordo prijatelji 1946." - podpredsjednik Senad Kapetanović i član Udruženja Samir Hadžić.

Pored druženja, na ovom radnom ručku obavljene su konsultacije u vezi sa konačnim definisanjem kriterija za dodjelu statusa "BORDO LEGENDA" i drugih statusa za zaslužne igrače, trenere, uposlenike i prijatelje kluba, što su svi prisutni pozdravili i dali aktivno učešće u istom.

"Podržavam izradu jednog dokumenta, koji bi regulisao dodjelu priznanja zaslužnim igračima FK Sarajevo, s tim što uvijek treba imati na umu, da se mnoge stvari ne mogu staviti na papir i gledati samo kroz statistiku. Recimo Delalić, nije odigrao puno utakmica u bordo dresu, ali je zabio gol Manchester Unitedu na Old Traffordu", kazao je Ibrahim Sirćo, legendarni golman našeg kluba.

Jedan od najvećih igrača FK Sarajevo svih vremena je svakako Vahidin Musemić, pozvao je na dodatnu mobilizaciju i aktivnost svih generacija ljudi kojima je FK Sarajevo u srcu, stoji u saopštenju FK Sarajevo.

"U svim segmentima naš klub mora biti najbolji i najjači, jer mi jesmo najbolji i najjači klub. Zaista je čudo sve što je napravljeno u klubu u zadnje vrijeme, samo fale još sportski rezultati koje možemo ostvariti samo, ako svi skupa budemo aktivni i jedinstveni. Oduvijek su svi bili protiv FK Sarajevo, a to se ni danas nije promijenilo. Bila nam je namijenjena sudbina KK Bosna, a hvala Bogu, to se nije desilo." - zaključio je Musemić Vahidin.

Prisutni su pozdravili novi projekat Akademije FK Sarajevo, odnosno planirano oslanjanje na igrače iz domaćeg pogona, smatrajući to ključem uspjeha FK Sarajevo u narednim godinama, uz svjesnost da će za te rezultate trebati sačekati nekoliko sezona.

Jedan od rijetkih veterana FK Sarajevo koji je i dalje aktivan u klubu, trenutno u radu sa djecom u Školi fudbala "Asim Ferhatović Hase" jeste legendarni Sead Jasenković, koji je istakao kako je čitav svoj život proveo na fudbalskom terenu. 

- "Dugo sam u klubu i sa ponosom danas ulazim u klupske prostorije, gdje se konačno zna kome se za šta možete obratiti i ko šta radi. Napravila se velika stvar, a od Sarajeva se uvijek očekuju najveći rezultati u svakom smislu. Ne smijemo stati, ne smijemo odustati, a rezultati će brzo doći." - kazao je Jesenković.

Kao jedan od zaključaka definisana je izrada dokumenta koji će regulisati statuse zaslužnih igrača, trenera, uposlenika i prijatelja Kluba, te će uskoro biti ponovljeno druženje na kojem bi se trebala finalizirati i lista koja će poslužiti kao osnov za sve buduće aktivnosti na tom polju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klupskim legendama Klub svake godine obezbjeđuje BORDO VIP ulaznicu za sve domaće utakmice FK Sarajevo na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", a na današnjem druženju su dogovorene i neke druge aktivnosti kada je u pitanju osnaživanje veze kluba sa bivšim igračima i trenerima.

Druženje je još jedna u nizu od aktivnosti, koje sprovodi bordo klub, kako bismo se prisjetili svih istaknutih viših igrača Fudbalskog kluba Sarajevo, kojima su klupska vrata uvijek otvorena, jer, između ostalog, Sarajevo bez njih ne bi bilo ono što danas jeste, piše klupska stranica FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.