Jedan od delegata

Dubravac: Izborni proces je potpuna prevara

Teme:

Mnogi delegati bili su nezadovoljni nakon današnje Izborne sjednice Skupštine FS Republike Srpske. 

Među njima bio je i Željko Dubravac, koji se nakon sjednice obratio okupljenim novinarima ispred Banskog dvora u Banjaluci.

"Prvi put u svojoj karijeri prisustvovao sam jednoj Skupštini gdje je pripremljen potpuni izborni inžinjering. Od početka otvaranja sjednice Skupštine nije se poštovao Statut i poslovnik FSRS, delegati nisu imali na uvid te dokumente. Ni jedan od delegata nije imao saznanja šta piše u poslovniku, odnonsno Statutu. Jedini koji je to imao bio je Kovačević, koji je predsjedavao današnjom sjednicom", izjavio je Dubravac, koji je potom pokušao da pojasni navodne nepravilnosti prilikom izbora predsjednika.

"Sam izborni proces je potpuna prevara i inžinjering. Kovačević je svojevoljno predložio kandidacionu komisiju od tri člana, koja je presudila krajnji rezultat glasanja. Nije data prilika niti mogućnost drugim delegatima, kao ni protivkandidatu gospodinu Jeliću da u tri člana kandidacione komisije predloži osobe koji se ne slažu sa stavovima Kovačevića", dodao je Dubravac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi