Dubravac o Skupštini FSRS: Cirkus i silovanje propisa

Nove varnice u FSRS

Dubravac o Skupštini FSRS: Cirkus i silovanje propisa

Teme:

Skupština FS Republike Srpske nije izglasala prijedloge kandidata za pravna tijela, Skupštinu i odbor FSBIH iz RS, pošto su izbornu sjednicu napustili delegati koji ne daju podršku aktuelnom predsjedniku Mili Kovačeviću.

Nastavak izborne sjednice počeo je u mirnoj atmosferi, ali je nakon 20 minuta Skupština prekinula sa radom zbog nedostatka kvoruma.

Delegati koji su odlučili da se povuku sa sjednice ističu da je ponovo došlo do grubog kršenja Statuta i Poslovnika o radu.

"Nastavak Skupštine obilježio je kontinuitet najgrubljeg kršenja Statuta i Poslovnika o radu od strane Mile Kovačevića. Aktuelni predsjednik je predložio da se u nastavku sjednice Skupština izjasni o nova dva delegata, koja su trebala da budu članovi Skupštine FSBiH, a koja je PFS Bijeljina predložio na vanrednoj sjednici prije dva dana. Komitet za hitna pitanja ih je usvojio, a to nije moguće po Statutu jer delegati su već predloženi prije početka Skupštine. Kovačević nije uvažio naše sugestije, pa je predložio Skupštini da se izjasni, vjerovali ili ne, o najgrubljem kršenju Statuta", izjavio je za SportSport.ba Željko Dubravac, delegat iz Čelinca. 

"Iskreno, većem cirkusu u životu nisam prisustvovao. Ovo je bukvalno 'silovanje' propisa FSRS, ali i potpuno nezakonito ponašanje predsjedavajućeg jer se ovim ruše mnogi važeći propisi iz oblasti Zakona o sportu, Zakona u udruženjima i fondacijama RS i drugi propisi. Zbog toga smo napustili zasjedanje i s obzirom na činjenicu da je ovo zakonski nedopustivo u skladu sa Statutom i Poslovnikom, podnijeli zahtjev za sazivanje vanredne sjednice FSRS na kojoj bi se glasalo o opozivu predsjednika i članova IO FSRS, jer su nezakonito izabrani. Za očekivati je nove nepravilnosti u pripremi sjednice od strane Mile Kovačevića i njegovih sljedbenika", dodao je on.

Takođe, Dubravac je zaprepašćen činjenicom da je medijima zabranjen pristup na izbornoj sjednici i ističe da delegati nisu rekli posljednju riječ.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FSRS je udruženje od posebnog javnog interesa i kao takvo mora biti pod lupom javnosti uz maksimalno poštovanje zakona i naravno svog Statuta. Nažalost, ovo ne liči ni na šta i nije čudo što je fudbal u Republici Srpskoj na ovako niskom niovu. Jednostavno smo popucali po svim šavovima jer se ljudi u savezu bore za gole lične interese, a o klubovima niko ne vodi računa. Takođe, medijima je zabranjen pristup jer se plaše javnosti. Zar nama nije upravo ta javnost neophodna radi afirmacije i razvoja fudbala, ko se i čega plaši tu? Ovakvu autokratiju nisam još doživio. Ipak, nastavljamo utakmicu i nadam se prije ili kasnije da ćemo uspjeti u našim namjerama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi