Dudić: Razočaran sam, Selimović me zadužio do kraja života

Napušta NK Travnik

Dudić: Razočaran sam, Selimović me zadužio do kraja života

S. Mlaćo

U četvrtak će biti održana vanredna sjednica Skupštine NK Travnik.

Veziri će dobiti novog predsjednika, novu Upravu, te definitivno krenuti "od nule".

Ko će dobiti povjerenje delegata još uvijek nije poznato, a sigurno je da u stručnom štabu popularnih Vezira neće ostati Feđa Dudić (34), koji je ovu informaciju i potvrdio za SportSport.ba.

"Odlazim iz kluba razočaran jer nismo ispunili zacrtani cilj. Dao sam svoj maksimum što mogu potvrditi svi igrači, navijači i uposlenici kluba, a da smo bili kvalitetni to pokazuju i transferi naših igrača u druge klubove koji će sigurno biti pojačanja tamo", kazao je Dudić, te se dotakao glavnog sponzora Vezira Nihada Selimovića koji je također podnio ostavku na posljednjoj sjednici Skupštine.

"Da je Nihad Selimović ostao u klubu bio sam spreman da radim i đaba godinu dana pa i sa bilo kakvom ekipom jer se ne bojim posla, a taj čovjek me je zadužio do kraja života. Ali zaista ne znam kome je bilo u interesu da takvog čovjeka otjera svojim postupcima i neka se zapitaju kuda vode klub koji u BIH ima svoju tradiciju", jasan je bio razočarani Dudić.

Dudić je tokom minule sezone bio pomoćnik u stručnom štabu NK Travnik, a par kola prije kraja sezone kada su Veziri došli u neugodnu poziciju prihvatio se posla te pomogao klubu kao glavni trener da izbori opstanak u ligi. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi