Duel za historiju: Sloboda treću sreću traži protiv Radnika

Danas na rasporedu finale Kupa BiH

Duel za historiju: Sloboda treću sreću traži protiv Radnika

Prvi finalni dvoboj Kupa BiH na rasporedu je večeras. Na stadionu "Tušanj" u Tuzli će snage odmjeriti Sloboda i Radnik iz Bijeljine. 

Izabranici Husrefa Musemića predstavljaju najveće iznenađenje u Premijer ligi BiH. Tuzlanski premijerligaš je do prije nekoliko kola vodio ozbiljnu bitku za osvajanje titule, međutim nakon poraza od Drine naslov je ostao san, dok je Kup prilika da se u klupske vitrine donese barem jedan trofej. 

Sloboda se u ovoj utakmici ujedno nada i trećoj sreći, jer prethodna dva finala nisu ostala u dobrom sjećanju. Okršaj sa Zrinjskim 2008., kao i onaj godinu dana kasnije protiv Slavije, počeli su na svom stadionu i u oba su u uzvratu izgubili nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Mislim da smo imali najteži put do finala, ali to moramo potvrditi i u ove dvije utakmice. Radnik je kvalitetan tim koji želi trofej, dok mi imamo negativan niz finala i motivisani smo da budemo generacija koja će prekinuti to i ući u historiju Slobode. Očekuju nas dvije zahtjevne utakmice, a ja se nadam da imamo snage i kvaliteta da ponovimo utakmicu sa Sarajevom. Pozivam navijače da nas podrže bez obzira na neke nesporazume i da li su se oni riješili ili ne. Mislim da smo ih dosta puta obradovali i to je predsjednik vrlo dobro objasnio", izjavio je trener tuzlanske momčadi Husref Musemić. 

Za Slobodu će, prije svih, večeras navijati Sarajevo. Tim sa Koševa zauzima četvrtu poziciju na tabeli i ona će voditi u Evropu samo ukoliko Sloboda osvoji trofej. Trijumfu Sloboda bi se obradovali i u Širokom Brijegu jer bi u tom slučaju bili sigurni putnici u Evropu. U suprotnom Radnik će po prvi put izboriti izlazak na evropsku scenu. 

Radnik iz Bijeljine je već neko vrijeme fokusiran isključivo na takmičenje u Kupu. Trener Slavko Petrović je priznao da su susretu sa Slobodom bile podređene posljednje utakmice koje je klub igrao u prvenstvu.

"Mi se uveliko spremamo za utakmicu sa Slobodom, ona nam je najbitnija i na njoj ćemo pokušati da damo sve što možemo kako bismo napravili još jedno iznenađenje. Iako je Sloboda za mene blagi favorit, uvjeren sam da će moji momci ući osvježeni u utakmicu i da će moći dobro parirati protivniku. Idealan rezutat za nas u prvoj utakmici finala bi bio 1:1 i mišljenja sam da bi nam taj skor dao veliku nadu u drugoj utakmici", izjavio je trener Radnika. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prva finalna utakmica igra se večeras s početkom u 20:00 sati, a sudit će je Admir Šehović iz Sarajeva. Uzvrat će naredne srijede u Bijeljini.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi