Duljević potpisao trogodišnji ugovor sa Dynamo Dresdenom

Pronašao novi klub

Duljević potpisao trogodišnji ugovor sa Dynamo Dresdenom

S. Mlaćo

Haris Duljević, dojučerašnji kapiten FK Sarajevo zvanično je postao član njemačkog drugoligaša Dynama iz Dresdena, člana 2. Bundeslige.

Duljević je na kraju prošle sezone Premijer lige BiH odlučio da ne potpiše novi ugovor sa FK Sarajevo, a povezivao se sa timovima iz Turske, Njemačke, Grčke..., međutim, na kraju se skrasio u popularnoj Cvajti.

Danas je i zvanično predstavljen u svom novom klubu, a njemački mediji pišu da čelnici Dynama imaju velika očekivanja od bh. internacionalca. Kako je već poznato, Duljević u Dresden dolazi kao slobodan igrač, a pored Sarajevo u BiH je nastupao za Olimpik i zenički Čelik. Potpisao je ugovor na tri godine, tačnije do ljeta 2020. godine.

Upisao je i šest nastupa za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je 13 puta nastupao za U-21 reprezentaciju naše zemlje i upisao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi