Dumić nastavlja golgetersku formu
Da li ćemo ga zauvijek gledati u ovom dresu?

Sjajni stoper koji "nerado" igra za Dansku

Dumić nastavlja golgetersku formu

U-19 reprezentativac Danske, Sarajlija Dario Dumić nastavlja svoju golgetersku formu. Naime, jučer je bio strijelac u pobjedi svog Brondbyja nad AaB-om.

Juniori Brondbyja su u gostima savladali sa 0:2 ekipu AaB-a, a strijelac jednog gola bio je i Bosanac koji "nerado" igra za U-19 reprezentaciju Danske, Dario Dumić. 18-godišnji stoper je zatresao mrežu domaćina glavom u 30. minuti utakmice.

Ovo je već četvrti gol ove sezone mladog Sarajlije u 12 utakmica za juniorski tim, a ove godine upisao se u strijelce i u dresu nacionalnog tima kada je sjajan gol postigao protiv Rusije.

"Veoma dobro igramo, pogotovo sam oduševljen svojom formom. Zaista se nisam nadao da ću ovako brzo postići ova četiri gola", rekao je Dario Dumić za SportSport.ba nakon utakmice.

Brondby se nalazi na prvom mjestu sa šest bodova prednosti u odnosu na Vejle. Naš Dario pored juniorskog tima igra i za rezerve ovog danaskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.