Kapiten bordo tima pred susret sa Haugesundom

Dupovac: Navijači će nam sutra biti 12. igrač

FK Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase otvoriti novu sezonu. U goste bordo timu dolazi norveški predstavnik u Evropskoj ligi Haugesund. 

Prva utakmica na rasporedu je sutra u 21 sat, a Sarajevo u duel sa Norvežanima ulazi u odličnoj atmosferi. Kapiten bordo tima, Amer Dupovac ističe kako igrači sa nestrpljenjem čekaju da lopta krene sa centra igrališta. 

"Sportski direktor i šef su sve rekli. Što se tiče ekipe mogu reći da su svi maksimalno spremni i da željno iščekujemo da utakmica počne. Spremali smo se mjesec dana. Željno iščekujemo utakmicu pred našim navijačima," rekao je Dupovac i dodao: 

"Mogu reći u ime igrača da ćemo mi dati svoj maksimum, da odigramo što bolje i ostvarimo dobar rezultat pred utakmicu u Norveškoj. Mogu reći da je ovo prvo poluvrijeme ovog dvomeča protiv Haugesunda. Želim pozvati navijače da dođu u što većem broju, jer oni nam mogu biti 12. igrač sutra," kaže Dupovac. 

"Bio bih zadovoljan pobjedom bez primljenog gola. Svi znaju šta znači postići gol na strani. Džemo Berberović nam mnogo znači, igrač sa velikim iskustvom, kako klupskim, tako i reprezentativnim. On nam pomaže sa dobrim savjetima. Prošle godine je tu bio Vule, sada je tu Džemo i mnogo nam znači," kaže Dupovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.