Duraković: Dali smo maksimum, čestitam momcima

Trener NK Novi Travnik za SportSport.ba

Duraković: Dali smo maksimum, čestitam momcima

S. Mlaćo

Iako su im mnogi predviđali ubjedljiv poraz, nogometaši Novog Travnika u 29. kolu Prve lige Federacije BiH na svom su stadionu remizirali sa Bosnom iz Visokog (1:1) i tako Visočane definitivno otpisali iz borbe za prvo mjesto, s obzirom da je novi premijerligaš nakon ovog kola postala momčad GOŠK-a.

Bosna je prva povela preko Hodžića, ali se domaći nisu predavali i borbenom partijom su došli do boda. On im neće pomoći s obzirom da su već odavno siguran putnik za niži rang, ali trener ovog tima ambiciozni Salim Duraković imao je razloga za zadovoljstvo.

"Poslije teškog poraza od Bosna Seme, bili smo u teškoj situaciji, jer bilo teško motivirati igrače za meč sa Bosnom iz Visokog. Ipak, momci su kroz treninge pokušali to da prevaziđu i na kraju su uspjeli. Znali smo da je Bosna malo poljuljana nakon remija sa Veležom i da su izgubili prvo mjesto", jasan je bio Duraković u razgovoru za SportSport.ba.

"Ekipa je dala svoj maksimum i zasluženo osvojila bod, te ja momcima ovim putem čestitam, jer su oni ti koji zaslužuju pohvale", dodao je Duraković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Navijači Novog Travnika u posljednjem meču svog tima u Prvoj ligi FBiH nagradili su svoje ljubimce velikim aplauzom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi