Duraković naslijedio Kulaša na klupi Iskre

Potvrđeno za SportSport.ba

Duraković naslijedio Kulaša na klupi Iskre

S. Mlaćo

Uprava NK Iskra Bugojno prihvatila je ostavku sada već bivšeg šefa struke Senida Kulaša (35), te vrlo bzo imenovala novog trenera.

Radi se o Salimu Durakoviću (36), koji je već dva puta vodio Iskru i u oba navrata spasio tim sa Jaklića od ispadanja u niži rang. Sada će to pokušati ponovo po treći put.

Duraković je posljednji angažman imao u NK Novi Travnik, a vodio je i ŽNK Iskra Bugojno, klub s kojim je ostvario historijski uspjeh, plasman u Premijer ligu BiH za žene. Radi se o treneru koji je u programu dobijanja UEFA Pro licence i na Jakliću vjeruju da su napravili pravi potez ovo odlukom.

"Zahvaljujemo se Senidu Kulašu na svemu što je sada uradio u NK Iskra i on će ostati koordinator omladinskog pogona. Svaki vrijedan i kvalitet stručnjak potreban je klubu i mi vjerujemo u ostvarenje cilja ove sezone. Sa Durakovićem smo se brzo dogovorili, svjesni smo da nam je potreban pozitivni šok koji će razdrmati ekipu pred veoma bitne naredne mečeve", istakli su iz Uprave NK Iskra Bugojno.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Duraković će danas odraditi prvi trening, te upoznati se sa igračima, a već u subotu Bugojanci će u goste Igmanu iz Konjica. Iskra se nakon osam odigranih kola nalazi na 12. mjestu sa devet osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije