Duraković: U narednim utakmicama izboriti Play off za prvaka

Šef stručnog štaba ŽNK Iskra

Duraković: U narednim utakmicama izboriti Play off za prvaka

S. Mlaćo

Nogometašice Iskre jučer u okviru 8.kola Premijer ženske lige naše zemlje za seniorke sa 5:1 poražene od SFK 2000 Sarajevo. 

Gošće su opravdale ulogu favorita i već nakon prvih 45.minuti imale vodstvo od 3:0.

Ipak, Bugojanke su može se reći postigle svoj cilj s obzirom da su gošćama zatresle mrežu, što je bio prvi primljeni pogodak te ekipe u ovoj sezoni.

- "Ja bih čestitao SFK 2000 na zasluženoj pobjedi, a što se tiče nas mi smo danas pokušali da pružimo jedan dostojan otpor i mislim da smo u nekim momentima  i uspjeli. Samim ti što smo im postigli pogodak je jedan uspjeh i napredak za našu ekipu. Ja se nadam da ćemo mi u budućnosti još bolje raditi i trenirati te se još bolje suprostaviti ekipi  SFK 2000", istakao je šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno Salim Duraković.

Još tri utakmice ostale su do kraja proljetnog dijela u Premijer ženskoj ligi naše zemlje.

- "Imamo još tri kola, imamo gostovanje Banja Luci, te domaće utakmice sa Lokomotivom  iz Brčkog i Radnikom Bumerang. Mi imamo jedan cilj koji smo zacrtali, a to je da izborimo opstanak u Premijer ligi. Ako izborimo plasman u Play off za prvaka to će nas biti veliki uspjeh,  jer smo mi debitanti i ja mislim da to možemo izboriti kroz ova tri kola", dodao je Duraković. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti