Mladi defanzivac Čelika za SportSport.ba

Duraković: Velež je opasan, moramo ih ozbiljno shvatiti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u duelu protiv mostarskog Veleža pokušati doći do tri boda i ostanka u sredini tabele. Zeničani sigurno neće imati lagan zadatak, jer gostima iz Mostara ovo je jedna od posljednjih prilika za priključak ostalim ekipama koji se bore za opstanak u Premijer ligi.

Mladi 18-godišnji stoper Anes Duraković u posljednjoj utakmici prošlog prvenstva debitovao je za seniorsku ekipu, a ove sezone je skupio dva nastupa u Premijer ligi i jedan u okviru Kupa. Znajući da su mu konkurencija za mjesto u ekipi Jusić, Kojić i Kazazić, ovaj mladić je prezadovoljan što mu trener ukazuje priliku za igru.

Uoči sutrašnje utakmice nada se osvajanju sva tri boda i nastavku serije dobrih igara na domaćem terenu.

"Biće teška i zahtjevna utakmica, ali mi ćemo učiniti sve da pobijedimo. Velež će doći po pozitivan rezultat, ali mi ćemo učiniti sve da pobijedimo kao što to želimo i protiv ostalih ekipa. Ne smijemo podcijeniti gostujuću ekipu, ali nijednu drugu s kojom igramo. Oni su u rezultatskoj krizi, ali su opasni i moramo ozbiljno shvatiti ovu utakmicu", nada se mladi stoper.

U posljednje vrijeme dobiva veću minutažu od strane stručnog štaba, a nada se i prolasku u dalji krug takmičenja u Kupu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve je do stručnog štaba, ja sam spreman, nadam se da ću i dalje dobivati šansu za igru. Ako i dalje budem dobivao šansu, ja ću naravno davati svoj maksimum. Imamo aktivan rezultat iz prve utakmice Kupa, učinit ćemo sve da odigramo što bolje u Tuzli i pokušamo proći u narednu rundu", kazao je za SportSport.ba Duraković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.