Duraković: Želimo se dostojno suprostaviti SFK 2000

Šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno

Duraković: Želimo se dostojno suprostaviti SFK 2000

S. Mlaćo

Nogometašice Iskre u prošlom kolu  deklasirale su sa visokih 9:0 Mladost iz Poljavnica te pokazale veoma dobru efikasnost. Već sutra Bugojanke očekuje pravi test s obzirom da im u goste dolazi lider SFK 2000 Sarajevo koji i ove sezone zna samo za pobjede.

U prvom duelu ova dva tima SFK 2000 je slavio sa 4:0, a u Iskri vjeruju da mogu pružiti dostojan otpor timu iz Sarajeva.

"Ja bih čestitao djevojkama koje su odigrale jako dobro, iako smo u prvom poluvremenu  imali tih problema  jer je ekipa Mladosti se došla  braniti. Nisu uopšte pokušavali da organizuju napade i da nas napadnu, ali već u drugom poluvremenu je to išlo puno bolje za nas, što govori i sam rezultat", kazao je za SportSport.ba šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno Salim Duraković osvrnuvši se na duel prošlog kola.

U Bugojnu su svjesni da je SFK 2000 veliki favorit, ali vjeruju i u svoje kvalitete.

"SFK 2000 je ekipa koja je 15 puta bila prvak BiH i koja je već obezbijedila titulu, ali mi se nadamo da ćemo se ovdje dostojno predstaviti i suprostaviti našem rivalu. Pokušat ćemo iznenaditi i napraviti pozitivan rezultat", dodao je Duraković.

Meč 8.kola Premijer lige BiH za seniorke između ŽNK Iskra i SFK 2000 Sarajevo igra se sutra na stadionu Jaklić sa početkom u 15:30 sati, a iz Uprave domaćeg kluba pozvali su sve navijače svog tima da dođu i pruže podršku koja će mladim nogometašicama svakako biti potrebna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi