Duraković: Zrinjski je stepenica više u mojoj karijeri

Novi član juniorske selekcije Plemića

Duraković: Zrinjski je stepenica više u mojoj karijeri

Piše: S. Mlaćo
Redove FK Željezničar u ljetnom prelaznom roku napustio je dojučerašnji član kadetske selekcije tog kluba Elvir Duraković. 

Duraković će od naredne sezone nastupati za juniore HŠK Zrinjski, te vjeruje da je napravio pravi potez.

"U Želji sam proveo godinu dana, nismo se dogovorili za daljnju saradnju. Svom bivšem klubu i saigračima želim sve najbolje u narednom periodu", kazao je Duraković za SportSport.ba.

"Zrinjski je jedna stepenica više u nastavku moje karijere. Mostar je zdrava sredina za razvijanje mladog igrača, a Zrinjski  jedan veliki sportski kolektiv. Igrači su me prihvatili na najbolji mogući način kao i treneri, te Uprava. Uprava kluba bila je fer i korektna, te smo se brzo dogovorili, a sada je sve na meni da se dokažem zašto sam došao tu. Trenutno se pripremamo za novu sezonu, zadatak i cilj je jasan, prvo mjesto i borba za Ligu prvaka", dodao je novi član juniora Plemića Elvir Duraković.

Duraković je ponikao u bugojanskoj Iskri, a bio je i povremeni kadetski reprezentativac BiH. U kadetima Željezničara proteklu sezonu bio je igrač sa najvećom minutažom, te je uz to dodao i pet pogodaka i osam asistencija.