Duraković: Zrinjski je stepenica više u mojoj karijeri

Novi član juniorske selekcije Plemića

Duraković: Zrinjski je stepenica više u mojoj karijeri

S. Mlaćo

Redove FK Željezničar u ljetnom prelaznom roku napustio je dojučerašnji član kadetske selekcije tog kluba Elvir Duraković. 

Duraković će od naredne sezone nastupati za juniore HŠK Zrinjski, te vjeruje da je napravio pravi potez.

"U Želji sam proveo godinu dana, nismo se dogovorili za daljnju saradnju. Svom bivšem klubu i saigračima želim sve najbolje u narednom periodu", kazao je Duraković za SportSport.ba.

"Zrinjski je jedna stepenica više u nastavku moje karijere. Mostar je zdrava sredina za razvijanje mladog igrača, a Zrinjski  jedan veliki sportski kolektiv. Igrači su me prihvatili na najbolji mogući način kao i treneri, te Uprava. Uprava kluba bila je fer i korektna, te smo se brzo dogovorili, a sada je sve na meni da se dokažem zašto sam došao tu. Trenutno se pripremamo za novu sezonu, zadatak i cilj je jasan, prvo mjesto i borba za Ligu prvaka", dodao je novi član juniora Plemića Elvir Duraković.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Duraković je ponikao u bugojanskoj Iskri, a bio je i povremeni kadetski reprezentativac BiH. U kadetima Željezničara proteklu sezonu bio je igrač sa najvećom minutažom, te je uz to dodao i pet pogodaka i osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije