Durmić i Džafić iz Mladosti prešli u Rudar

Kakanjci se pojačali u komšiluku

Durmić i Džafić iz Mladosti prešli u Rudar

D. Kurbegović

Nogometaši Rudara iz Kaknja nisu najbolje započeli sezonu u Prvoj ligi FBiH, nakon četiri kola, ekipa Mirnesa Buze ima samo četiri osvojena boda. 

Odlazak mnogih nogometaša, koji su nosili igru kluba u prethodnim sezonama doveo je do toga, da se klub iz Kaknja već na početku sezone nalazi u nezavidnoj poziciji.

Iako između klubova vlada veliki rivalitet, novi član bh.elite, ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja pustila je dvojicu nogometaša da pređu u gradskog rivala. Amer Durmić i Idriz Džafić sezonu će provesti u Rudaru, gdje će sigurno imati više priliku za igru, nego što je to bio slučaj u Mladosti.

Amer Durmić 22-godišnji Zeničanin prošao je omladinsku školu Čelika, a nastupao je još za Bosnu iz Visokog, da bi prije dvije sezone prešao u Mladost, s kojom je izborio plasman u Premijer ligu. Nastupa na pozicijama u veznome redu, a za Mladost je u 50 odigranih utakmica postigao jedan gol.

Idriz Džafić, 23-godišnji napadač bivši je napadač Bosne iz Visokog, Igmana iz Konjica, te Podgrmeča. Prošle je sezone stigao u Mladost, gdje je postigao nekoliko važnih golova u pohodu na Premijer ligu. U 56 utakmica u Prvoj ligi FBiH, visoki napadač postigao je 16 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.