Dva gola Bogičevića za preokret Želje

Pofalićki namučio prvake

Dva gola Bogičevića za preokret Želje

E. Škorić, foto: A. Balić

Kombinovana momčad Željezničara u prijateljskom je susretu, rezultatom 2:1, savladala niželigašku ekipu Pofalićki. Sarajevski niželigaš poveo je golom El-Bastija, da bi Željezničar preokrenuo golovima povratnika Jadranka Bogičevića.

Pred oko 100-ak gledatelja, na pomoćnom stadionu Grbavica, povodom 19. marta - Dana reintegracije Grbavice, odmjerili snage u prijateljskom susretu.

Pofalićki, član Kantonalne lige, namučio je izabranike Amara Osima. Doduše, Željezničar je igrao sa rezervnim sastavom, a u momčadi se našao i stoper Jadranko Bogičević, koji je mjesecima pauzirao zbog teške povrede.

Plavi su od prve minute zaigrali u sastavu: Karić, Stanić, Nyema, Bogičević, B. Čolić, Jamak, Ćulum, Zoletić, Stančeski, Nikolić i Baljić, da bi u nastavku Osim dao priliku i Goranu Peraku.

Nakon "nule" u prvih 45 minuta, iako je bilo prilika na obje strane, u nastavku tri pogotka. Najprije sredinom drugog dijela Pofalićki stiže do vodstva. Rezervni golman Želje Elvis Karić loše reaguje na jedan prizemni centaršut s desne strane, lopta se odbija na pet metara od gola, a "odbijanac" silovitim udarcem u mrežu posprema Amar El-Basti.

Željo je, potom, počeo atakovati na gol igrača u bijelim dresovima. Pokušaji Peraka i Stanića, ali promjene rezultata nije bilo. A, onda, u posljednjih dvadesetak minuta preokret aktuelnog bh. prvaka.
Najprije Goran Perak izvodi korner s desne strane, a Bogičević sa nekoliko metara glavom plasira loptu u mrežu gostiju. Nešto kasnije, Perak izvodi slobodni udarac iskosa slijeve strane, Bogičević je ponovo najviši u skoku i Željo dolazi do pobjedonosnog gola.

Zanimljiv trenutak dogodio se pred sami kraj meča. Jedan od gostujućih igrača nasrnuo je na Milana Ćuluma, a Amar Osim se u svom stilu obratio gostujućoj klupi: "Vadi ga napolje!" Tako je i bilo. Ćulumov "krvnik" izveden je iz igre.

Iako poražen, Pofalićki je pokazao da može igrati sa ekipama poput Želje. Predsjednik Pofalićkog nam je na kraju rekao: "Vidite, ovi momci su došli s posla, neki sa fakulteta, jedva smo ih skupili da odigraju utakmicu".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.