Dva gola Seferovića za pobjedu Metalleghea

Prva liga FBiH, 14. kolo

Dva gola Seferovića za pobjedu Metalleghea

M. Šljivak

Fudbaleri Metalleghea savladali su danas u 14. kolu Prve lige Federacije BiH ekipu Gradine s 2:1.

Odlično je domaći tim krenuo u utakmicu. Seferović je nakon četiri minute igre pogodio za prednost Metalleghea od 1:0, da bi i nakon toga domaći tim dominirao.

Imali su nekoliko dobrih pokušaja, a do drugog gola su stigli nakon pola sata igre kada je lijepu akciju domaćih završio ponovo Haris Seferović za prednost od 2:0.

Potom su oba tima imala dvije odlične šanse. Marin i Turbić su izgubili duele jedan na jedan s golmanima, a u 44. minuti gosti iz Srebrenika ipak dolaze do izjednačenja. Za 2:1 pogodio je Turbić.

Nastavak susreta je donio nešto lošiju igru na obje strane. Susret je bio mnogo oštriji, a prilike su bile itekako rijetke.

Do kraja je Metalleghe uspio da sačuva prednost i da dođe do pobjede u ovom susretu.

Prva liga FBiH, 14. kolo:

Metalleghe - Gradina 2:1 (Seferović 4', 30' / Turbić 44')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Metalleghe: Fejzić, Benović, Sivonjić, Musić, Kolašinac, Kovač, Seferović, Marin, Tabaković, Sakan, Knežević

Gradina: Kurbašić, Husić, Salihbašić, Andrić, Turbić, Aletić, Selimović, Hodžić, Ibrić, Muminović, Moranjkić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije