Dva gola u šest utakmica, opstanak Viteza pod znakom pitanja

Pred gostovanje Željezničara

Dva gola u šest utakmica, opstanak Viteza pod znakom pitanja

Nogometaši Viteza igraju u očajnoj formi, a to potvrđuje i činjenica da su u posljednjih pet utakmica upisali isto toliko poraza. 

Jedine bodove u nastavku sezone osvojili su u domaćem susretu protiv Čelika na otvaranju proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige.

Da se loša realizacija nastavila i u drugom dijelu prvenstva dokaz su samo dva postignuta pogotka u šest utakmica, te su po tom pitanju najlošija ekipa nakon posljednjeplasirane Zvijezde, koja je u nastavku sezone postigla samo jedan pogodak.

Na polusezoni Vitez je dosta trgovao, te doveo kvalitetna pojačanja međutim ista se nisu dokazala. Marko Basara kao najzvučnije pojačanje je odigrao pet utakmica, međutim samo se jednom našao u startnoj postavi i to protiv Čelika kada je postigao pogodak iz slobodnog udarca. Jusufbašić koji je došao iz Travnika je odigrao 364 minute do sada u dresu viteškog premijerligaša, međutim on je još uvijek bez pogotka ili asistencije ali i bez posebnog učinka na terenu. 

Osim ove dvojice krilnih nogometaša Vitez su pojačali Branković, te golmani Škorić i Tomić. Branković je prvi nastup upisao tek protiv Slavije, te je poprilično dobro zamijenio također solidnog Petrovića na poziciji lijevog beka. Golman Tomić je branio dva puta, a zbog povrede je van stroja već neko vrijeme, dok Škorić brani izuzetno dobro.

Ne može se izdvojiti pojedinac koji je kriv za loše rezultate NK Vitez, ni golmani, ni odbrana, kao ni vezni red i napad, nisu sami krivi za loše rezultate, ali ni trener. 

Ante Miše, ruku na srce, ima solidnu ekipu s nekoliko dobrih pojedinaca međutim nešto ne štima. Vitežani su s ovom ekipom do sada već morali osigurati opstanak baš kao što to trenutno rade i komšije iz Travnika možda i s nešto manje kvalitetnom ekipom.

U narednih deset dana Vitez će odigrati dvije domaće utakmice protiv Željezničara, te Drine iz Zvornika. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U subotu na Gradskom stadionu u Vitezu Željo se želi pobjedom primaći vrhu tabele, dok su Vitezu prijeko potrebni bodovi za opstanak. U narednom kolu Vitez mora, bez ikakvih opravdanja savladati Drinu, te koliko-toliko pobjeći iz opasne zone.

Sve u svemu Vitezu preostaje teška borba za opstanak zajedno sa Zvijezdom, Mladosti i Drinom iz Zvornika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije