Dva kluba iz Serije A zainteresovana za Hadžiahmetovića

Prenosi Calciomercato.it

Dva kluba iz Serije A zainteresovana za Hadžiahmetovića

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Amir Hadžiahmetović mogao bi se veoma brzo okušati u italijanskoj Seriji A. 

Nekadašnji vezni fudbaler Željezničara odigrao je ove sezone samo osam minuta u turskoj Super ligi za ekipu Konyaspora zbog problema sa povredom, ali se vratio u prošlom kolu i očekuje se da ponovo zauzme svoje mjesto u startoj postavi. 

Italijanski Calciomercato.it donosi informaciju da su za njegove usluge zainteresovane ekipe Atalante i Udinesea. Italijanski mediji ga čak porede i sa Andreom Pirlom i poručuju da on može igrati upravo na Pirlovoj poziciji. Također, pomenuti izvor prenosi kako Hadžiahmetović ima veoma dobar prvi i zadnji pas te hvale njegovu desnu nogu za koju kažu da je veoma precizna i snažna. 

Ipak, mali problem za pomenuta dva italijanska kluba je činjenica da mladi reprezentativac naše zemlje ima ugovor do 2020. godine sa Konyasporom i da ga se turska ekipa sigurno neće tako lako odreći. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Konya je prije nekoliko mjeseci već trgovala sa Udineseom i to kada su italijanskoj ekipi prodali Riada Bajića za pet miliona eura. 

Hadžiahmetović ima samo 20 godina,a  njegova trenutna tržišna vrijednost, prema portalu Transfermarkt, se procjenjuje na oko jedan milion i 750 hiljada eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi