Dva nova imena na radaru Mehmeda Baždarevića
FOTO: EPA

Nema odmora za selektora našeg nacionalnog tima

Dva nova imena na radaru Mehmeda Baždarevića

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za nekih dvadesetak dana, tačnije 10. oktobra će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti sa Velsom, a tri dana kasnije izabranici Mehmeda Baždarevića će gostovati na Kipru.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ušle su u samu završnicu, a nakon očajnog starta naš nacionalni tim još uvijek ima izgleda za plasman u baraž. Potrebene su izabranicima Mehmeda Baždarevića dvije pobjede i poraz Izraela u jednom od dva susreta kako bi se domogli trećeg mjesta.

Neće biti lako, svjesni su toga i u taboru našeg nacionalnog tima, a selektor Mehmed Baždarević, ništa ne prepušta slučaju i već se počeo pripremati za presudne susrete.

"Stalno razmišljam o Velsu i Kipru. Dvije presudne utakmice i budite sigurni da ćemo ih spremni dočekati. Planiram za vikend otići do Stuttgarta da pogledam susret između domaće ekipe i Schalkea. Naravno, porazgovarat ću i sa Šunjićem i Kolašincem", za SportSport.ba ističe Baždarević.

Selektora našeg nacionalnog tima pred susrete sa Velsom i Izraelom najviše zabrinjava vezni red. Na Bešića ne može računati zbog crvenog kartona dobijenog u duelu sa Andorom, Medunjanin nije u nikakvim kombinacijama trenera Deportiva, a Pjanić je povrijeđen. Upravo radi toga pojavila se i informacija o povratku Misimovića u reprezentaciju.

"Imamo tu problema, mislim na vezni red, ali otkako sam došao suočavam se sa takvim stvarima. Nekako mi se čini da je svaki put sve gore. Misimović? Ne bih mnogo o tome. Svi znamo o kakvom se igraču radi, no prije svega trebe vidjeti da li se on osjeća spremnim za povratak", istakao je Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Baždarević je s mnogo pažnje pratio i susrete Lige prvaka, kao što će večeras pratiti i susrete Evropa lige. Pogodak za Gent u remiju sa Lyonom postigao je Danijel Miličević, igrač koji se već duže vrijeme povezuje sa našim nacionalnim timom. Baždarević je već u nekoliko navrata gledao Miličevića i razgovarao je sa ovim igračem, no nesređena papirologija je prepreka za njegov nastup.

"Znate i sami da sam kontaktirao Miličevića, razgovorao sa njim, ali igrao je za mlade švicarske selekcije i tu postoji problem. Nama je svaki dobar igrač potreban i zbog toga s mnogo pažnje pratim igrače širom Evrope koji bi nam danas ili sutra mogli biti interesantni. Otkrit ću vam da su na mom radaru Marko Vejinović iz Feyenoorda i Daniel Pavlović iz Frosinonea. No, i oni su poput Miličevića igrali za omladinske selekcije drugih država i to nam predstavlja problem. Nekada ti procesi sa promjenom sportskog državljanstva mogu biti jako komplikovani. Vidjet ćemo, pratimo sve i činimo sve kako bismo u budućnosti osvježili našu reprezentaciju", zaključio je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.