Dva posljednja kola Lige za prvaka i Lige za opstanak različitim danima?

Izvršni odbor donosi konačnu odluku

Dva posljednja kola Lige za prvaka i Lige za opstanak različitim danima?

Za manje od dvije sedmice će početi Liga za prvaka i Liga za opstanak. 

Za nešto više od desetak dana biće nastavljena Premijer liga s tim da će se igrati Liga za prvaka i Liga za opstanak. Do kraja prvenstva ostalo je još deset kola, a kako SportSport.ba saznaje posljednja dva kola Lige za prvaka i Lige za opstanak trebala bi biti odigrana u različitim danima. Naime, iz Sektora za takmičenje će predložiti Izvršnom odboru da se posljednja dva kola igraju u raličitim danima, a kakva odluka će biti donsesena saznat će se nakon naredne sjednice IO.

Ukoliko IO prihvati ovaj prijedlog, 9. kolo Lige za prvaka igrat će se u subotu, a Lige za opstanak u nedjelju, dok bi se 10. kolo Lige za prvaka igralo u nedjelju, a Lige za opstanak u subotu (ili obratno).

"Radi se o prijedlogu o kojem se treba izjasniti Izvršni odbor NFS BiH. Prijedlog je da se posljednja dva kola igraju različitim danima", kratko je za SportSport.ba istakao Elmir Pilav, direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima.

Kada je riječ o preostalih osam kola Lige za prvaka i Lige za opstanak, promjena neće biti, odnosno susreti će se igrati kao i u prvom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prve utakmice Lige za prvaka i Lige za opstanak igraju se 1. i 2. aprila, a posljednje kolo je planirano za 27., eventualno i 28. maj.

Sve parove od 1. do 10. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi