Dvije greške za dva gola i remi Krupe i Radnika

Liga za prvaka, 2. kolo

Dvije greške za dva gola i remi Krupe i Radnika

M. Šljivak

Fudbaleri Krupe i Radnika remizirali su (1:1) u susretu 2. kola Lige za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme meča u Krupi nije ponudilo mnogo. Domaći su većim dijelom bili bolji rival od Radnika, ali onih pravih šansi za gol nije bilo.

Ipak, pokušaja je bilo. Udarac Aleksića je odbrana gostiju izbacila s gol-linije, potom je i Koljić pokušao glavom, no lopta je otišla preko gola.

Gosti su imali solidan pokušaj preko Marka Obradovića, ali je Jovan Kutić sigurno uhvatio loptu. Najbolja šansa u prvom poluvremenu pripala je upravo njima. Vasić je šutirao sa 25 metara, a lopta pogađa prečku.

Na odmor se otišlo bez golova, da bi u nastavku domaći tim ponovo bio bolji. Do zasluženog vodstva stigli su u 56. minuti. Veliku grešku golmana gostiju Hodžića, koji je pokušao da dribla Ljubenovića, igrač Krupe je iskoristio da ukliže i da pošalje loptu u mrežu za prednost od 1:0.

Potom su oba tima imala nekoliko pokušaja. Iako je domaći tim bio bolji većim dijelom nastavka, u 74. minuti Velibor Đurić koristi veliku grešku odbrane domaćeg tima i matira Kutića za izjednačenje rezultata na 1:1.

Bilo je još nekoliko dobrih šansi do kraja na obje strane. Ipak, mreže su mirovale, te je ostalo 1:1.

Liga za prvaka, 2. kolo:

Krupa - Radnik 1:1 (Ljubenović 56' / Đurić 74')

Krupa: Kutić, Maksimović, Redžić, Koljić, Ljubenović, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Barić, Mirković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Hodžić, Franić, Arnautović, Beširević, Vasić, Zeljković, Krsmanović, Obradović, Kosorić, Đurić, Okić.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi