Dvije Mladosti u Puračiću, Sloga u Prokosovićima

Druga liga FBiH - grupa Sjever

Dvije Mladosti u Puračiću, Sloga u Prokosovićima

E. Škorić

Mladost Malešići i Prokosovići pokušat će ostati neporaženi i u petom kolu 2. lige FBiH - grupa Sjever.

Mladost iz Malešića zauzima prvo mjesto sa 13 bodova, uz omjer 4-1-0. Dvije Mladosti odmjerit će snage u Puračiću, a domaća Mladost je u pet kola upisala samo jednu pobjedu. 

Drugoplasirana ekipa prvenstva, Sloga iz Siminog Hana, gostuje u Prokosovićima kod istoimene ekipe, koja je uz Mladost iz Malešića jedina neporažena u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ovaj susret možemo okarakterisati i kao derbi petog kola.

NK Posavina 108 će pokušati da se zadrži na vrhu, a slijedi joj gostovanje kod Slavena u Živinicama, ekipe iz donjeg dijela tabele. Druga najlošije rangirana ekipa lige, Dizdaruša, gostovat će Priluku, dok Bosna u Mionici dočekuje Rudar iz Bukinja.

Bosna zauzima četvrto mjesto sa devet bodova, dok je Rudar na dnu tabele sa samo jednim osvojenih bodom. Odžak 102 će u Odžaku biti domaćin Slogi iz Tojšića, a u Mramoru istoimeni domaćin će odmjeriti snage sa Ingramom iz Srebrenika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.