Dvojica suspendovana, protiv trojice pokrenuta istraga

SportSport.ba saznaje

Dvojica suspendovana, protiv trojice pokrenuta istraga

Takozvano 'treće poluvrijeme' jučerašnje utakmice u Zenici bilo je povod za za sjednicu Disciplinske komisije NFSBiH, na kojoj se govorilo o incidentu u kojem su učestvovali fudbaleri Željezničara.

Kako SportSport.ba saznaje, Disciplinska komisija NFSBiH je pokrenula istragu protiv petorice fudbalera Plavih sa Grbavice koji su bili sudionici nemilih dešavanja na terenu Bilinog polja, a riječ je o Vedranu Kjosevskom, Jovanu Blagojeviću, Ivanu Lendriću, Jadranku Bogičeviću i Dženisu Beganoviću.

Za sada je poznato da su Kjosevski i Blagojević zbog težine prekršaja automatski suspendovani i da neće igrati u narednoj utakmici protiv Rudara, što ne znači da će preskočiti samo pomenuti susret, odnosno kazna će po svemu sudeći biti žešća, a sve će biti poznato nakon naredne sjednice Disciplinske komisije.

S druge strane iz Disciplinske komisije o eventualnim kaznama za Lendrića (bacanje baklje nazad u publiku), Beganovića (bacanje stolice prema publici) i Bogičevića (pokušaj udaranja zaštitara) očitovati u idućoj sedmici nakon što izajve daju sva petorica igrača protiv kojih je pokrenuta istraga.

Vrijedi istaći i da se po pitanju incidenata moraju očitovati iz oba kluba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije