Džakmić: Potrudit ćemo se da odigramo što bolje

Pomoći trener Sarajeva pred nastup u Kupu BiH

Džakmić: Potrudit ćemo se da odigramo što bolje

FK Sarajevo će u srijedu gostovati u Doboju kod Kaknja gdje će odigrati utakmicu prve runde Kupa BiH protiv FK Mladost Doboj Kakanj.

Izabranici Husrefa Musemića su u prošlom kolu na Koševu savladali Široki Brijeg i pokazali zaista dobru igru, a pomoćni trener Sarajeva Muhamed Džakmić se nada da će ekipa i protiv Mladosti ponoviti dobru igru, iako ističe da su fudbaleri Sarajave dosta umorni nakon susreta s Širokim Brijegom.

"Veoma bitna utakmica za nas, s obzirom da se igra samo jedna. Imali smo tešku utakmicu protiv Širokog Brijega, isto tako je i Mladost igrala domaću utakmicu. Mislim da su i jedna i druga ekipa poprilično potrošene. Pogotovo mi jer smo odigrali jednu jako kvalitetnu utakmicu, posebno drugo poluvrijeme u kojem smo se puno potrošili i puno trčali, ali svakako ćemo se potruditi da ovu utakmicu odigramo što bolje i da uspijemo pobijediti i proći dalje", izjavio je Džakmić, pa se potom osvrnuo i na zdravstveni bilten ekipe Sarajeva:

"Situacija, što se tiče igrača, je dosta dobra, nemamo nikog ko se žali na neku povredu. Svi igrači su zdravi i spremni, sada je pitanje koliko su umorni i potrošeni. To ćemo vidjeti, imao još vremena do utakmice. Vrlo je moguće da će biti par izmjena kako bi osvježili ekipu, ali, ipak, mislim da će kostur ekipe ostati isti."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi