Dvostruki strijelac za BiH

Džeko: Bilo se teško vratiti nakon Belgije

D. Kurbegović

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko je još jednom bio heroj našeg nacionalnog tima.

Sjajni napadač je postigao oba pogotka u pobjedi nad Kiprom (2:0), a nakon utakmice je bio zadovoljan zbog pobjede.

"Zaslužena pobjeda, možda je moglo biti i više ali najbitnije je da smo postigli ta dva gola i da smo se nakon poraza od Belgije vratili pobjedom", rekao je Džeko, te nastavio:

"Imali smo dosta šansi, možda smo u prvom poluvremenu trebali dati gol ali nažalost nismo. Zbog toga je utakmica bila teža i nervoznija. Mislim da nam je i s mentalne strane ova utakmica bila teška nakon Belgije, ali dobro se završilo".

Na pitanje o sljedećoj utakmici protiv Grčke, Džeko je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Do Grčke... Još sedam utakmica".

Edin Džeko je sada na brojci od 49 pogodaka za nacionalni tim naše domovine i ubjedljivo je prvi strijelac BiH u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi