Džeko heroj Građana, Ibričić poražen od Galate

Učinak Zmajeva koji su igrali

Džeko heroj Građana, Ibričić poražen od Galate

U protekloj sedmici tek su trojica bh. reprezentativaca istrčala na travnate podloge u dresu svojih kluba, a najviše razloga za zadovoljstvo imao je svakako najbolji bh. napadač Edin Džeko.

Zmaj u dresu Manchester Cityja je svojim golom Građanima donio minimalnu pobjedu u duelu sa Crystal Palaceom pred domaćim navijačima. Gol koji je ekipi Manuela Pellegrinija donio tri nova boda Džeko je postigao u 66. minuti nakon asistencije Navasa.

Ovaj gol Dijamanta bio je jubilarni 50. u dresu Cityja, ali u 100. u ligama „petice“.

Finiš 2013. godine bh. reprezentativni golman Asmir Begović neće pamtiti po najboljem. Čuvar mreže Stoke Cityja zbog slomljenog prsta pauzirati će čak šest sedmica, a u međuvremenu razvoj situacije po njegov klub, od kako njega nema, daleko je od idealnog. Ovoga vikenda Lončari su na gostovanju u Londonu kod Tottenhama primili „tricu“, bez postignutog gola.

Pored Engleza jedina aktivna liga, u kojoj igraju naših seniorski reprezentativci, tokom Božića bila je turska Super lig.

Haris Medunjanin je odigrao svih 90 minuta u remiju njegovog Gaziantepspora sa Bursom, dok je Ibričićev Kayseri Erciyesspor poražen pred domaćim navijačima rezultatom 3:1 od Galatasaraya. Bh. veznjak odigrao je cijeli susret.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.