Džeko i ekipa slavili u Splitu
Pobjednička ekipa

Turnir u Spaladium Areni

Džeko i ekipa slavili u Splitu

M. Maksimović

Ekipa Kauria pobjednik je 9. izdanja revijalno-humanitarnog malonogometnog turnira "Četiri kafića" u Splitu. Kauria je u finalu u Spaladium Areni pred skoro 10.000 gledalaca pobijedila "Equador Tropic" golovima Edina Džeke 2:1.

Strijelac oba gola za pobjedničku ekipu bio je naš reprezentativac Edin Džeko koji je sa ukupno tri postignuta gola proglašen najboljim igračem turnira.Pobjednička ekipa je bila sastavljena od igrača naše reprezentacije, ali i igrača sa prostora BiH.

Tako su u Spadaladiumu nastupi uz Džeku, golmani Adis Nurković i Kenan Hasagić, kapiten Emir Spahić, Senijad Ibričić, a još su igrali Serdarušić, Pranjić, Putnik, Jozinović, R. Špehar, D. Špehar, Zadro, Čulina te senijadov brat, Besim Ibričić. Sa klupe je ekipu Kaurija vodio dvojac Ante Miše - Ivan Pudar.Nekadašnji golman Travnika, danas Slaven Belupa, Adis Nurković je proglašen najboljim golmanom turnira.

Džeko i ekipa su u polufinalu na penale pobjedili ekipu Vanille 2:1 golovima Džeke i Pranjića, junak polufinala je bio Adis Nurković. U finalu je Kauri za protivnika imao sastav Tropic club Equador sa Rakitićem, Vučkom, Đolongom, ali bez Zvonimira Bobana i Darija Srne. Prvo gol u finalu je Džeko zabio na dodavanje Marija Bazine u 10.minuti, drugi nakon duplog pasa sa Emirom Spahićem u 32.minuti.I kada je izgledalo da će Adis Nurković ostati nesavladan u finalu, u posljednjoj minuti Obilinović je šut Rakitića uspio skrenuti u gol za konačnih 1:2.

Sredstva prikupljena na ovom revijalno-humanitarnom turniru, koji nosi naziv "Dino Petrinović", bit će namjenjena, kako je rečeno Rehabilitacijskom centru „Mir“ u Rudinama.

Tropic Club Equador – CB Kauri 1:2 (0:1)
Tropic Club Equador: A. Vuković, Alebić, Rakitić, Đolonga, Miladin, Vukojević, Brkljača, L. Vučko, Obilinović (1), Bogdanović.Treneri: Stanko Poklepović, Joško Španjić i Tonči Gabrić.
CB Kauri: Nurković, Spahić, Bazina, S. Ibričić, Serdarušić, Džeko (2), Pranjić, Putnik, Hasagić, B. Ibričić, Jozinović, R. Špehar, D. Špehar, Zadro, Čulina. Stručni štab : Ivan Pudar i Ante Miše.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.