Džeko kandidat za najboljeg igrača svijeta

Džeko među najboljim na svijetu

Džeko kandidat za najboljeg igrača svijeta

M. Šljivak

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko našao se na spisku od 79 evropskih fudbalera koji su kandidovani za titulu najboljeg fudbalera svijeta.

Institut za fudbalsku historiju i statistiku (IFFHS) koji organizuje glasanje za najboljeg fudbalera svijeta među 79 igrača uvrstio je i Džeku, a glasanje za finalni izbor od osam igrača iz Evrope koji će ući uži izbor za najboljeg fudbalera svijeta trajaće od 15. oktobra do 30. novembra.

Pored Evrope , osam kandidata za najboljeg na svijetu daće i Južna Amerika, dok će po pet fudbalera iz Afrike, Azije i Concacaf zone u uži krug ući po pet fudbalera.

Edin Džeko je jedini predstavnik naše zemlje u ovom izboru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.