Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči Belgije

Džeko: Nadam se da će nam se promašaji vratiti sutra

Izabranici Safeta Sušića sutra će u okviru trećeg kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku odmjeriti snage sa Belgijom. 

Naš nacionalni tim nije dobro otvorio kvalifikacioni ciklus, pa nakon dvije utakmice i to sa selekcijama Kipra i Velsa imamo samo jedan osvojen bod. Danas je na stadionu Bilino polje održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio kaiten naše reprezentacije, Edin Džeko. 

"Mi sami nismo zadovoljni i kao što je selektor rekao jedina negativna stvar je taj poraz od Kipra. On može biti ključan, ali i ne mora, sve je na nama. Bod protiv Velsa nije loš, možda smo po igri mogli i više, nije nas htio gol, a možda se to sutra vrati Belgije," kaže Džeko. 

"Kompany i ja se znamo jako dobro, a on je za mene najbolji odbrambeni igrač u Engleskoj i jedan od najboljih na svijetu. Ne znam da li je prednost ili mana što se poznajemo, ali znam da ću ja dati sve od sebe," kaže Džeko. 

"Mislim da svi naši igrači poznaju njihovu ekipu. Svi gledaju najbolje lige gdje igraju njihovi igrači. Oni su dobar kolektiv i jedna od najboljih reprezenacija na svijetu. Mislim da su u velikom naletu, posebno nakon Svjetskog prvenstva," rekao je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.