Kapiten Zmajeva

Džeko: Nakon poraza od Kipra ne razmišljamo o prvom mjestu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se u našu domovinu nakon što je sinoć remizirala u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2016 na gostovanju u Velsu odigravši 0:0.

Po izlasku iz aerodromske zgrade Međunarodnog aerodroma Sarajevo predstavnicima medija obratio se i kapiten našeg nacionalnog tima Edin Džeko.

"Ako ih (Vels op.a) dobijemo kod kuće onda možemo reći da je ovo dobar rezultat. Obzirom da smo izgubili tu prvu utakmicu. Mislim da je bilo bitno ne izgubiti, obzirom da smo u toj nekoj krizi rezultata. Oni su nam sigurno konkurenti za to drugo, eventualno treće, mjesto, jer nakon poraza od Kipra ne razmišljamo o tom prvom mjestu. Vjerujem da nam ovaj bod na kraju može biti dosta bitan, ali mislim da smo jučer zaslužili osvojiti tri boda", rekao je napadač Manchester Cityja i kapiten naše reprezentacije, Edin Džeko.

Već u ponedjeljak Zmajeve očekuje novi duel kvalifikacija, a na Bilino polje stiže reprezentacija Belgije koja se sinoć poigrala sa Andorom, kojoj je dala šest golova.

"Umorni smo, ali dosta igrača je naviklo da igra svaka tri dana, tako da to ne treba da bude neki alibi. Mislim da je Belgija definitivno favorit u i grupi i imaju jaku reprezentaciju. Mi igramo kod kuće, mislim da trebamo napraviti sve, prije svega da ne izgubimo utakmicu, a onda zašto ne pokušati i pobijediti", kazao je Dijamant, a potom se ponovo vratio na susret sa Velsom:

"To drugo poluvrijeme, pogotovao taj početak, nekih 10-15 minuta da smo u njima imali par dosta dobrih šansi gdje smo možda mogli zabiti taj gol. Opet ne treba biti nezadovoljan s obzirom da su i oni imali u zadnjim minutama jednu ili dvije šanse. Bod je dobar, mislim da smo zaslužili više ali sada sa Belgijom ga treba potvrditi i onda će i on imati veću težinu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kapiten Edina Džeke u redovima Građana je i kapiten Crvenih đavola. Upravo će Vincent Kompany u duelu BiH i Belgije motriti na Dijamanta.

"Ja iskreno mislim a bi i oni bili zadovoljni s bodom. Sigurno je da oni dolaze da pobijede, ali ne vjerujem da će se toliko otvoriti", rekao je Džeko na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.