Džeko: Nije bitno ko će postići gol, bitni su bodovi

Kapiten pred duel u petak

Džeko: Nije bitno ko će postići gol, bitni su bodovi

M. Šljivak

Edin Džeko vjeruje u uspjeh naše reprezentacije protiv Belgije u Briselu.

Kapiten bh. tima ističe kako je Belgija favorit, ali da je BiH skoncentrisana na taktiku kojom će pokušati doći do bodova.

"Ono što je važno u ovakvim utakmicama jeste da ispunimo sve taktčike zamisli selektora. Ovih dana smo radili na tome i vjerujem da ćemo biti borbeni kao što znamo i nametnuti svoj stil igre. Belgijanci igraju na svom terenu i favoriti su, ali to ništa ne znači, ukoliko mi odigramo kvalitetno i budemo maksimalno skoncentrisani na naše zadatke", rekao je Džeko.

Dijamant je želi nastaviti seriju golova, no smatra da su bodovi bitniji od toga ko bi mogao postići pogodak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nikada ne razmišljam ko će biti strijelac, ja ili neko od mojih saigrača. Bitno je da damo gol i pokušamo osvojiti bod ili tri. I do sada su moje igre zavisile od igre cijelog tima pa su i golovi rezultat kolektivnog pristupa i zalaganja svih igrača. Belgija ima nekoliko odličnih pojedinaca, koji nam  mogu stvoriti određene probleme na terenu, ali i mi smo kvalitetna ekipa. Vjerujem da ćemo odigrati dobro, pružiti kvalitetnu predstavu za naše navijače i na kraju ostvariti rezultat koji bi nas sve zadovoljio", istakao je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije