Džeko oborio značajan rekord
FOTO: EPA

S vrha skinuo Šukera

Džeko oborio značajan rekord

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko (30) oborio je još jedan značajan rekord. 

Džeko je jučer u okviru 8. kola italijanske Serije A postigao dva pogotka u pobjedi Rome nad Napolijem (3:1) te tako stigao do brojke sedam, a da bi izjednačio prošlosezonski učinak potreban mu je još samo jedan gol. 

Dva gola u mreži Reine omogućila su Džeki da jučer dođe do još jednog zanimljivog rekorda. Džeko je s brojkom od 131 gola u ligama petice postao najbolji strijelac sa prostora bivše Jugoslavije u najjačim evropskim ligama, a s vrha je skinuo legendarnog Davora Šukera.

Ispod Džeke su još ostali Milošević, Šuker, Kovačević, Kodro i mnogi drugi napadači koji su svojevremeno važili za najbolje u Evropi. 

Top 10 strijelaca iz bivše Jugoslavije:

1. Edin Džeko 131 gol
2. Davor Šuker 129 golova
3. Savo Milošević 128 golova
4. Darko Kovačević 107 golova
5. Meho Kodro 105 golova
6. Vedad Ibišević 97 golova
7. Sergej Barbarez 95 golova
8. Mirko Vučinić 95 golova
9. Alen Bokšić 89 golova
10. Predrag Mijatović 89 golova 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi