Kapiten se obratio novinarima

Džeko: Ostali smo bez važnih igrača, ali tu su nove snage

Edin Džeko je kao novi kapiten reprezentacije BiH došao na okupljanje u Trening centar u Zenicu.

“Nisam imao predstavu o trening centru, ali sam se pozitivno iznenadio. Imamo sve što nam treba, ali vidjet ćemo jedino kakav je teren jer je padala kiša cijelu noć”, kazao je Džeko novinarma, dodavši:

“Tek smo se skupili, Šunjić je jučer zadnji stigao, pa nismo još svi zajedno ni sjeli sa selektorom. Ima novih, mladih igrača i obzirom da su se neki stariji oprostili, vjerujem da će ovi mladi svoju priliku na najbolji mogući način iskoristiti”.

Kakav je osjećaj biti kapiten reprezentacije?

“Osjećam se isto zbog kapitenske trake, ali sigurno da je odgovornost puno veća i potrudit ću se da na najbolji mogući način zamijenim Spahića”. 

Očekujemo uspješan početak kvalifikacija…

“Svi očekujemo uspješan start. Utakmica protiv Kipra je jako bitna. Lijepo bi bilo krenuti sa tri boda u kvalifikacije. Svi očekujemo da ih dobijemo kod kuće, ali sigurno da neće biti lako. Ove kvalifikacije su šansa za neke, da ne kažem manje selekcije poput Izraela, Velsa, Kipra…”.

Koliko si zadovoljan svojom formom?

“Uvijek može bolje. Polako ulazim u formu. Nisam još tamo gdje želim biti, ali vjerujem da ću biti u pravoj formi za nekoliko utakmica”.

Evropsko prvenstvo želja nakon Svjetskog prvenstva

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Želimo na Evropsko prvenstvo, a imamo sada veliko iskustvo zbog igranja u Brazilu. Cilj je Francuska, ali kvalifikacije treba jako ozbiljno shvatiti. Možda neki misle da ćemo lagano, ali izgubili smo tri važna igrača. Dolaze neki novi, mislim da će se dobro uklopiti i trebamo da damo sve od sebe da startamo pobjedom”.

Odnos s novinarima bi sada trebao da bude bolji? “Uvijek sam imao dobar odnos novinarima, odnosno s većinom, ali onda kada se oni krenu miješati u moj privatni život, to već prelazi granice”.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.