Džeko povrijedio kolateralni ligament koljena

Do kraja sedmice uradit će magnetnu rezonancu

Džeko povrijedio kolateralni ligament koljena

D. Kurbegović

Nogometaši Španije jučer su u Švicarskoj rezultatom 3:1 pobijedili selekciju Bosne i Hercegovine. Popularna "Furija" je bez najboljih igrača demonstrirala silu protiv naše selekcije, koja je odigrala mnogo bolje, kada smo ostali bez isključenog Emira Spahića.

Sve ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini sigurno je jučer najviše zabrinula povreda kapitena i najboljeg strijelca naše selekcije Edina Džeke, koji je u 22.minuti zbog povrede morao napustiti teren, njega je na terenu zamijenio Milan Đurić.

Ljudi koji brinu o karijeri našeg kapitena, te njegova PR- služba iznenađeni su pisanjem pojedinih medija, da je Džeko napustio igru kako ne bih išao u Japan i još svakakve neutemeljite priče, koje su se pojavile nakon utakmice. Prava je istina da je napadač Rome zadobio povredu, zbog koje je šepajući napustio teren.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Edin Džeko je u utakmici protiv Španije zaradio povredu medijalnog kolateralnog ligamenta koljena, zbog kojeg je već ove sezone pauzirao gotovo mjesec. On je dobio udarac u desnu nogu, sličan onome koji je već ove sezone dobio u utakmici između Rome i Carpija u Seriji A, te ga očekuje pauza. Do kraja sedmice će obaviti magnetnu rezonancu, kako bi se utvrdio tačan stepen povrede i vrijeme oporavka.Insinuacije da je izašao bez razloga su neargumentovane i netačne, s obzirom na to da se ostankom na terenu rizikovala i teže povreda. Naravno, Edin nije ni bio planiran za put u Japan", saopštili su iz Džekine PR-službe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi