Džeko sve bolje, susret počinje na klupi za rezervne igrače?
FOTO: EPA

Kome će Baždarević ukazati povjerenje?

Džeko sve bolje, susret počinje na klupi za rezervne igrače?

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Zenici na Bilinom polju u okviru 9. kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmjeriti snage sa Velsom.

Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo privode se kraju, a pred našim nacionalnim timom su presudni susreti, a selektor Mehmed Baždarević suočen je s ogromnim problemima.

Mnogobrojni bosanskohercegovački reprezentativci u svojim klubovima nisu standardni, a pored toga Zmajeve su "napale" i povrede, tako da je Baždarević naknadno morao pozvati Izeta Hajrovića.

S prvobnitnog spiska zbog povreda su otpali Sead Kolašinac, Tino Sven Sušić i Ermin Zec, dok je na pripreme povrijeđen stigao naš najbolji igrač Edin Džeko. No, dobra vijest je to što se Džeko iz dana u dan sve bolje osjeća i prema našim informacijama biće u kombinacijama za susret s Velsom, s tim što će isti najvjerovatnije početi na klupi za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na golu našeg nacionalnog tima sigurno će stajati Asmir Begović, dok bi zadnju liniju trebali sačinjavati Mensur Mujdža, Emir Spahić, Toni Šunjić i Ervin Zukanović. U veznom redu sigurno mjesto ima Miralem Pjanić, dok će po bokovima, ukoliko se Baždarević odluči za formaciju 4-3-3 sigurno igrati Senad Lulić i Edin Višća. U samom vrhu napada biće Vedad Ibišević, dok su još uvijek nepoznanica dva vezna fudbalera kojima će između ostalog biti zadatak destrukcija protivničke igre i pomaganje odbrambenom redu. 

Mogući sastav BiH protiv Velsa: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić, Zukanović - Hadžić (Cocalić), Salihović, Pjanić - Višća, Lulić, Ibišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti