Kapiten nogometne reprezentacije BiH

Džeko: Svi volimo igrati u Zenici, nadamo se pobjedi

D. Kurbegović

Atmosfera u i oko nogometne reprezentacije BiH odavno nije bila bolja, naša selekcija se nakon ponora iz prvog dijela kvalifikacija, na iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa, sjajnim igrama u drugom dijelu kvalifikacija na kraju plasirala u baraž.

Žrijeb nam je odradio Republiku Irsku, sa kojom ćemo odigrati dvije teške utakmice. Prva meč lopta je sutra na Bilinom polju, a sigurno da svi navijači Bosne i Hercegovine najveće nade polažu u kapitena naše selekcije Edina Džeku.

Sjajni napadač italijanske Rome u dobrom raspoloženju očekuje sutrašnju utakmicu, a nada se da će sutra zajedno sa svojim saigračima ostvariti dobar rezultat pred revanš u Dablinu.

"Po rezultatima u zadnjim utakmicama i nisam falio reprezentaciji, naravno šalim se. Pokazali smo u posljednje vrijeme da i bez nekih igrača možemo da igramo protiv reprezentacija kao što je Vels. Ovaj put nam fali samo Bešić, pa bi bili kompletni. Sutra igramo u našoj Zenici, svi je volimo i nadam se da ćemo sutra uspjeti pobijediti", nada se Džeko.

Naš kapiten odlično poznaje sutrašnjeg protivnika.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Znam skoro sve igrače koji igraju za Irske, oni igraju u Engleskoj, a to je najbolja liga na svijetu, tako da nisu slučajno tamo. Imaju jedan individualni kvalitet, ali njihova najveća snaga je zajedništvo. Oni nikada ne odustaju, tako će sutra i biti. Svi žele na Euro, kako i oni tako i mi, nadam se da ćemo mi imati više uspjeha", kazao je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.