"Ovakav penal nama ne bi svirao nikad u životu"

Džeko: Utakmicu koju nismo igrali ne možemo dobiti

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo nakon poraza od Irske (2:0).

Nakon utakmice kapiten reprezentacije Edin Džeko kazao je da ovom igrom nismo ni zaslužiili da se plasiramo na EP.

"Utakmicu koju nismo ni igrali ne možemo ni pobijediti. Na kraju smo dobro prošli iako je sudija svirao 70:30 u korist Iraca. Taj penal koji je njima dao nama ne bi dao nikad u životu", rekao je Džeko.

On je dodao da misli da smo danas igrali neku alibi igru.

"Igrali smo alibi igru, dodaj prvom do sebe samo da ne izgubiš loptu. Tako ne možeš igrati utakmicu, niti igrati EP", dodao je bh. kapiten.

Džeko je rekao da nije ljut, te da je činjenica da smo igrali loše.

"Priča je bila hajmo, hoćemo, bolji smo. Nismo bolji, da smo bolji pobijedili bi i prošli. Nemam ništa detaljnije da pričam. Nema tu jedan krivac, svi zajedno smo u tome. Nema ja sam, ovaj je ili onaj je. Svi smo ko ekipa takvi kakvi smo, odnosno nismo bili nikakvi danas", rekao je Džeko.

Kapiten bh. tima je rekao da nema poruku za navijače jer mu je žao zbog njih.

"Oni su uvijek tu uz nas. Žao mi je zbog njih, ali prije svega žao mi je nas. Ne znam da li će nam se opet ukazati ova prilika da se plasiramo na EP", dodao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

SNa kraju Džeko je kazao da se posvećuje samo igrama u klubu dok ne dođe novo okupljanje reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.