Džeko: Uvijek sam sretan među djecom

Prvi bh. Ambasador dobre volje UNICEF-a

Džeko: Uvijek sam sretan među djecom

Napadač Manchester Citya i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je počasni gost na otvaranju Centra za razvoj djece, koji je u Bosanskom Novom organizovao UNICEF.

Dijamant je neko vrijeme proveo sa djecom, dijeleći autograme i fotografišući se.

Džeko je Ambasador dobre volje u UNICEFU i, kako kaže, ponosan je na tu svoju ulogu.

"Veoma mi je drago što je ovaj centar otvoren, sa novim pratećim programom, koji daje mogućnosti da još više djece u njemu učestvuje. Svako dijete zaslužuje najbolje uslove za život i mi smo ovdje danas kako bi dali podršku ljudima koji stoje iza ovog programa", rekao je Džeko.

Džeko je postao prvi Bosanac i Hercegovac koji je postao Ambasador dobre volje u UNICEF-u u novembru 2009. godine.

"Drago mi je što na ovaj način provodim vrijeme sa djecom. Uvijek sam sretan kada sam među djecom i također sam sretan što je Opština Bosanskog Novog prepoznala kvalitet i pružila podršku programu UNICEF-a", dodao je napadač Manchester Citya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti