Promjena na klupi Sarajeva

Dženan Uščuplić više nije trener FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Pecara u okviru devetog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage sa Širokim Brijegom. 

Danas je na press konfrenciji FK Sarajevo potvrđeno da Dženan Uščuplić neće voditi FK Sarajevo u nastavku sezone.

"Jučer smo iz medija dobili informaciju da gospodin Dženan Uščuplić neće moći voditi utakmicu sa klupe, a danas i poluzvanično. Analizirali smo ovu situaciju zajedno sa gospodinom Uščuplićem i vidjeli smo da se te kazne mogu samo povećavati. Moja je krivica kao direktora Sarajeva što je došlo do ovakvog propusta," rekao je Selimović i dodao: 

"Dženan Uščuplić je donio trofej Sarajevu nakon mnogo vremena i trener je koji još uvijek nije poražen u domaćim takmičenjima. Uščuplić će ostati da radi u Akademiji FK Sarajevo, a mi ćemo ga čekati da završi svoju trenersku edukaciju. Sarajevo će uskoro pronaći novog šefa struke," rekao je Selimović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Selimovića prisutnim medijima obratio se i dosadašnji šef struke bordo tima, Dženan Uščuplić. 

"Mi smo jutros obavili maksimalno korektan razgovor i mogu reći na kraju da momcima stojim na raspolaganju do utakmice sa Širokim Brijegom. Nema sumnje da će oni odigrati dobru utakmicu i pobijediti protiv Širokog," riječi su Uščuplića. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.