Dženis Beganović na posudbi u Metallegheu

Mladi napadač ostaje u Premijer ligi

Dženis Beganović na posudbi u Metallegheu

S. Mlaćo

Dovođenjem Ivana Crnova i Gorana Zakarića, FK Željezničar dodatno je pojačao svoj ofanzivni dio tima, pa će tim sa Grbavice na posudbu poslati mladog Dženisa Beganovića (20).

Beganović je ove polusezone upisao devet nastupa u ligi, većinom ulazeći sa klupe, a u Kup takmičenju upisao je dva nastupa uz dva pogotka. Uprava Plavih sa Grbavice dogovorila je da će Beganović do kraja sezone nastupati za Metalleghe BSI iz Jajca, trenutno desetoplasirani tim Premijer lige naše zemlje.

Jajčanima su svakako potrebna pojačanja, a Beganović će se u narednim danima priključiti ovom timu, što je za SportSport.ba potvrdio i Mato Neretljak, šef stručnog štaba tima iz Jajca.

Nema sumnje da će mladi napadač u Metallegheu imati mnogo više prostora da pokaže svoje kvalitete, te da se nametne stručnom štabu Plavih sa Grbavice za narednu sezonu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi