Stoper Zeničana za SportSport.ba

Džidić: Pokušat ćemo pokvariti šampionske planove Sarajeva

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će gostovati na Koševu kod ekipe Sarajeva, te će pokušati ponoviti prošlosezonski rezultat, kada su odigrali 1:1, a nakon te utakmice otkaz na klupi bordo ekipe dobio je Meho Kodro.

Iako oslabljeni neigranjem petorice igrača, motiv i želja da uz podršku navijača dođu do pozitivnog rezultata sigurno da postoji, a to je za naš portal istakao i jedna od uzdanica kluba u drugom dijelu sezone. Aldin Džidić 32-godišnji defanzivac pravi je vođa na terenu, te će sigurno zajedno sa ostalim igračima u subotu pokušati da zaustave napade Sarajeva.

"Veoma teško gostovanje za nas, Sarajevo je jedna od najboljih ekipa u ligi i oni se bore za titulu. Mi ćemo pokušati da pokvarimo njihove planove u subotu, a mislim da to možemo samo uz maksimum na terenu svih igrača. Biće teško u to ne sumnjamo, ali uz podršku naših navijača sigurno da ćemo imati i motiv više", ističe Džidić.

Protiv Sarajeva crno-crveni će nastupiti dosta oslabljeni.

"Naravno da će nam nedostajati petorica igrača, jer naš igrački kadar nije tako veliki, kao u drugih ekipa. Izostanak igrača je hendikep za nas, jer su ti momci veoma važni za našu igru, falit će nam na Koševu, ali to ne smije da bude alibi prije same utakmice", kaže korpulentni stoper Zeničana.

Protiv Travnika je već pobrao simpatije publike svojom velikom borbom i zalaganjem u dresu Čelika.

"Prije svega vratio sam se u Čelik da pomognem mladim momcima, koji tek treba da se pokažu. Ja sam već dao svoje u inostranstvu, ovdje sam da pomognem mlađim igračima, te sam uvjeren da ću svoje iskustvo prenijeti na njih", kazao je Džidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi